Wortel Wendy, dat zou mijn bijnaam kunnen zijn. Wortel is met stip mijn lievelingsgroente en gaat dan ook standaard mee naar mijn werk als knaagvoer voor tussendoor. De laatste tijd ben ik nogal van de soep, dus waarom zou ik mijn liefde voor wortel en soep niet combineren? Google is your bestfriend als je foodinspiratie nodig hebt, dus het duurde niet lang voordat ik een recept gevonden had waarvan ik alle ingrediënten in huis had. Het werd de romige wortelsoep van Allerhande. Het recept is dus niet van mijzelf, maar ik laat je graag weten wat ik ervan vond.
Wat heb je nodig voor de wortelsoep?
- 1 kg winterpeen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 ml kokosmelk
- 700 ml water
- 1 tablet groentebouillon
- 1 sinaasappel
- 1 cm verse gember (dit had ik niet in huis, dus ik gebruikte gemberpoeder)
Hoe maak je de wortelsoep?
Snipper de ui en rasp de knoflook. Fruit deze in ongeveer 5 minuten in de pan. Snijdt ondertussen de knoflook en de wortel en voeg dit toe aan de ui en gember. Bak dit nog even mee. Voeg vervolgens de bouillon, het water en de kokosmelk toe en laat het geheel koken tot de wortel gaar is. Als de wortel gaar is, voeg je het sap van de sinaasappel toe en pureer je het geheel tot een gladde massa.
Wat vond ik van de soep?
AANRADERTJE! De soep is lekker stevig en vol van smaak. Ik was in het begin een beetje sceptisch over de kokosmelk. Dat kan soms een heel overheersende smaak hebben en dat vind ik niet altijd lekker. Maar in deze soep past het perfect. Ik ben blij verrast! Wel raad ik je aan om wat extra chilipeper toe te voegen. De soep is namelijk heel zacht en zoet van smaak en kan wel wat pit gebruiken. Zelf gebruikte ik chilivlokken als garnering en dat ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook ideaal om de soep wat pit te geven.