Zelf pindakaas maken

Sommige dingen kun je zo makkelijk zelf maken, dat het jammer is dat je dat niet eerder hebt geweten. Pindakaas is daar het ultieme voorbeeld van. En het voordeel van zelf pindakaas maken is dat je zelf de smaak bepaalt en het ook nog eens gezonder is!

Wat heb je nodig om pindakaas te maken?

Pinda’s. De ongezouten variant. En een beetje olie om het wat smeuïger te maken. Notenolie zou de meest logische keuze zijn, maar ik gebruik ook wel eens kokosolie omdat ik dat altijd in huis heb. Om het op smaak te maken kun je een beetje kaneel toevoegen. De zoetekauwen onder ons kunnen ook nog wat honing of suiker toevoegen, zelf vind ik dit niet nodig,

Hoe maak je zelf pindakaas?

Simpelweg door alles goed fijn te malen met behulp van een vijzel. Om tijd en werk te besparen hak ik de pinda’s eerst fijn in een hakmolentje. Wil je stukjes pinda in de pindakaas? Hou dan een gedeelte van de pindastukjes apart. Vervolgens vijzel je de pinda’s tot een fijne pasta. Voeg wat olie toe om het smeuïger te maken. Breng als laatst de pindakaas op smaak met de kaneel.

De pindakaas kun je een paar weken bewaren in een afgesloten potje. Omdat er geen conserveringsmiddelen in zitten bewaar ik het in de koelkast.

Smeren maar!

zelf pindakaas maken

One Comment

  1. Pingback: Ontbijt: Havermoutbanaantaart met pepernoten en pindakaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *