Havermout-banaantaart met pepernoten en pindakaas

Dit is dus een ontbijt. Serieus. En het is gezonder dan je denkt! Een paar weken geleden waren Wendy en ik bij de lancering van het Quaker ontbijtboek. Mijn mugcake was namelijk een van de recepten die Quaker uit had gekozen voor in het boek, super leuk natuurlijk! Daarom waren we samen met een heleboel instagramfoodies uitgenodigd voor een vijf gangen ontbijt. Het hoofdgerecht van dit ontbijt: de gebakken havermout met pindakaas en banaan van Uit Paulines Keuken. En dat smaakte erg goed! Zo goed dat ik dit graag zelf ook eens wilde maken. Maar dan uiteraard met een eigen twist. Een Sinterklaastwist welteverstaan.

De walnoten verving ik door pepernoten en de kokos liet ik achterwege. Het resultaat was een heerlijke schaal vol ontbijt. Veel te veel voor één dag natuurlijk, maar je kunt het ook prima in de koelkast bewaren. De tweede dag heb ik mijn collega’s op dit ontbijt getrakteerd. Vonden ze helemaal niet erg. Blijkbaar ben ik niet de enige die dit een heerlijk ontbijtje vind!

Wat heb je nodig voor deze havermoutbanaantaart met pepernoten en pindakaas?

  • 200 gram havermout
  • 400 ml amandelmelk
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 75 gram kruidnoten
  • 40 gram pure chocolade
  • 4 eetlepels pindakaas (ik gebruik uiteraard zelfgemaakte pindakaas)
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • kaneel naar smaak

Hoe maak je deze havermoutbanaantaart met pepernoten en pindakaas?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pureer de bananen en meng dit goed met de amandelmelk, het ei en de gesmolten kokosolie. Roer ook de havermout door dit beslag. Breng het geheel op smaak met honing en de kaneel en een beetje zout.

Hak het grootste gedeelte van de pepernoten grof en leg de rest apart voor de garnering. Meng de gehakte pepernoten door je havermoutbeslag en giet het beslag in een ingevette ovenschaal. Hak de chocolade grof en verdeel dit samen met de pindakaas en de rest van de pepernoten over de havermout.

Bak de havermout in ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven. Warm is deze havermoutbanaantaart het allerlekkerst!

Eet smakelijk!

havermoutbanaantaart met zelfgemaakte pindakaas en pepernoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *