Zoek je nog een lekker toetje voor het heerlijke avondje? Of naar een goede bestemming voor je pepernotenoverschot? Dan is deze tiramisu een heerlijke oplossing! . De fout die ik maakte was dat zo’n groot glas vol echt veel te machtig is voor één persoon. Mijn tip: gebruik deze hoeveelheid om vier kleine glazen te vullen. Je kunt de tiramisu natuurlijk ook in een schaal maken.
Wat heb je nodig voor deze tiramisu met pepernoten?
- 200 gram kruidnoten
- 5 kopjes espresso (150 ml)
- Amaretto
- 250 gram mascarpone
- 125 milliliter slagroom
- 4 eieren
- 75 gram witte basterdsuiker
- Cacaopoeder
Hoe bereid je deze tiramisu met pepernoten?
Klop de slagroom met de helft van de basterdsuiker stijf.
Splits de eieren, we gebruiken alleen de eidooiers (het eigeel). Pak een nieuwe kom en klop de eidooiers met de rest van de suiker tot een romig mengsel. Meng de mascarpone in delen door het eidooiermengsel. Spatel de slagroom voorzichtig door het mengsel.
Doe de pepernoten in een bakje een giet de espresso over de pepernoten. Schep voorzichtig om.
Verdeel de helft van de pepernoten over de bodem van de glazen. Giet hier een beetje Amaretto over. Schep hier de helft van het roommengsel op. Hier bovenop maak je een laag met de rest van de pepernoten en wat Amaretto. Je eindigd met een laag van het roommengsel.
Zet de glazen afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Neem de tiramisu kort voor het serveren uit de koelkast. Doe het cacaopoeder in een zeefje en bestrooi de tiramisu er royaal mee.