Mango met kruimels

Al eerder schreef ik dat ik gek ben op mango. Dus als ze in de aanbieding zijn op de markt, dan koop ik ze in. Soms zijn ze ook zo goedkoop omdat ze al rijp zijn. Dan moet ik meteen de keuken in, maar dat vind ik helemaal niet erg. Mango-kruimel is supersimpel, en je kunt er geweldig mee variëren.

Je kunt voor dit recept de mango ook vervangen door appel, peer, of ananas. Of maak een mix. Mango en ananas is fantastisch samen.

Ingrediënten voor één ovenschaal

3 rijpe mango’s
50 gram suiker
stukje gember van 4 centimeter
2 limoenen
0,5 theelepel vanille-essence

Kruimel

50 gram koude boter
35 gram witte basterdsuiker
75 gram bloem
Mespuntje zout

Stap 1: Maak de mango nog lekkerder

Haal het vruchtvlees van de mango en snijd het in stukjes. Pers het sap uit de twee limoenen, voeg de vanille-essence toe en doe het bij het fruit. Strooi het suiker erover en roer om. Snijd de gember in stukjes en voeg ook bij het mengsel. Doe in de ovenschaal.

Stap 2: Kruimel de kruimel

Meng alle ingrediënten voor de kruimel in een kom en knijp er met je vingers snel kruimels van. De boter moet nog koud zijn. Strooi de kruimel over de mango en zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de kruimel mooi goudbruin is.

Serveer met een beetje roomijs.

mango-kruimeltaart-dichtbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *