Witlofsalade met gegrilde peer en walnoten

Ik dwing mezelf zo nu en dan om dingen te eten die ik eigenlijk niet zo lekker vind. Als ik het na een paar keer gegeten te hebben nog niet lekker vind, geef ik het op. Maar waar ik op hoop, is dat ik het dat juist ga waarderen. En dat heb ik dus met witlof. Als kind vond ik witlof echt niet lekker. En sinds ik op mezelf woon eet ik het echt nooit. Tot ik een tijdje geleden de witlofsalade van Uit Pauline’s Keuken een kans gaf. En dat viel me helemaal niet tegen.

Deze week haalde ik weer witlof in huis, met de bedoeling om die salade nog een keer te maken. Maar chaotisch als ik ben tijdens het boodschappen doen, vergat ik de helft van de ingrediënten. Dus verzon ik zelf een variant, namelijk met gegrilde peer.

Wat heb je nodig voor de witlofsalade (1 persoon)?

  • Een stronk witlof
  • Een halve peer
  • Half lente-uitje
  • Klein handje walnoten
  • Klein handje rozijnen
  • Feta naar smaak

Wat heb je nodig voor de dressing?

  • Een lepel Griekse yoghurt
  • Een theelepel mosterd
  • Een theelepel honing
  • Het sap van een kwart limoen

Hoe maak je de witlofsalade?

Wel de rozijnen in warm water zodat ze lekker zacht worden. Snijd de peer in dunne plakken en grill deze tussen de contactgrill of in de grillpan totdat ze zacht worden en mooie lichtbruine streepjes krijgen aan de buitenkant. Snijd de witlof fijn en doe deze in een kom. Voeg daarbij de stukjes gegrilde peer, het fijngesneden lente-uitje, de fijngehakte stukjes walnoot, de gewelde rozijnen en de feta. Hussel alles door elkaar. Voor de dressing meng je de Griekse yoghurt, de mosterd, de honing en het limoensap door elkaar. Verdeel de dressing door de salade en klaar ben je.

Wat vond jij als kind echt niet lekker en eet je nu wel graag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *