Het makkelijkste mosselrecept ooit

Wat ik zo leuk vind aan mosselen is dat het altijd zo speciaal voelt om ze te eten. Je moet er echt wat voor doen. Als je er één in de mond stopt voelt het als een kadootje. Ja, ik hou van mosselen. En ik raad iedereen aan om ze eens in Zeeland, België, of Marseille (!!!) te eten. Mocht je niet in de gelegenheid zijn, dan kan je de zeesnoepjes ook gewoon thuis eten. Zo makkelijk is het. Met dit recept in ieder geval.

Mosselen 2

Soepgroenten! Dat is het magische woord voor het makkelijkste mosselrecept ooit in de geschiedenis van makkelijke mosselrecepten. Je hebt echt bijna niks nodig voor dit fantastische klassieke maaltje. Perfect voor doordeweeks dus.

Ingrediënten voor je mosselmaal

2 kilo mosselen
1 zakje soepgroenten (of mosselgroenten van de Ap)
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
1 glas droge witte wijn (en wat je overhoudt drink je lekker op)
Peper en zout

Benodigdheden:
Mosselpan

Bereid de mosselen voor door ze te wassen, de baarden te verwijderen en te controleren of ze leven. Geen idee hoe je dat moet doen? Check dan de blog waarin we uitleg geven (met video’s!).

Stap 1: Mosselen in de pan

Doe de mosselen met de soepgroenten, knoflook en witte wijn in de pan en doe er wat versgemalen peper en zout bij. Leg de deksel van de mosselpan erop en laat rustig aan de kook komen. Blijf de boel in de gaten houden. Schud de pan om de twee minuten om en haal de deksel niet te vaak van de pan, om de warmte niet uit de pan te laten. Als ze open zijn, zijn ze gaar. Is het merendeel open, schud dan een laatste keer om zodat de mosselen die niet open zijn onderop liggen. Het kookt nog even door terwijl het op tafel staat.

Stap 2: Grapje, er is maar één stap

Serveer met frietjes. Als je zin hebt om ze zelf te maken, dan vind je hier het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *