Krokante bietenburger

In de eerste instantie was het plan om broccoliburgers te maken, maar toen ik de broccoli uit de koelkast pakte bleek er schimmel op te zitten. Die ging helaas de prullenbak in. Plan b moest worden ingezet, maar die had ik nog niet. Ik keek wat rond in mijn koelkast en een nieuw idee was geboren: krokante bietenburgers.

In dit soort gevallen in Google your best friend. Ik raakte geïnspireerd door deze blog en ging aan de slag. Ik kan je vertellen, dit is alles behalve een misbaksel!

Ingrediënten voor de krokante bietenburgers

Voor de bietenburgers

4 (voorgekookte) rode bieten

1 ui

1 teentje knoflook

paneermeel

cornflakes (ik had alleen deze speltflakes in huis en dat ging ook prima)

1 theelepel gemalen komijnzaad

zout

peper

Voor het brood

2 snee brood of een bolletje

gemengde sla

féta

augurk

curry

Stap 1: raspen en mengen

Rasp de rode bieten, de ui en het teentje knoflook. Doe dit in een kom, voeg hier de komijnpoeder en zout en peper naar smaak aan toe. Doe vervolgens ook de paneermeel erbij, net zoveel tot je een stevige massa hebt waarvan je burgers kunt vormen. Omdat (voorgekookte) rode bieten behoorlijk vochtig kunnen zijn, heb je best wel wat paneermeel nodig dus wees niet te zuinig.

Stap 2: krokant laagje

Nu is het tijd om de burgers te voorzien van een krokant jasje. Maak je cornflakes wat fijner. Dit kun je doen door ze in een zakje te doen en hierop te slaan met bijvoorbeeld een deegroller. Maar ik deed het gewoon met mijn handen, net zo makkelijk. Als de cornflakes wat fijner zijn, bestrooi je je bietenburger met een laagje cornflakes. Dit doe je uiteraard aan beide kanten. Druk het tot slot wat steviger aan, anders ligt er tijdens het bakken meer los in de pan dan dat er aan je burger zit.

Stap 3: Tijd om te bakken

Verhit wat zonnebloemolie in de pan. Zorg ervoor dat je olie goed heet is, anders trekt de olie in de cornflakes en dan wordt de burger niet krokant. Bak de burgers aan beide kanten een paar minuutjes tot dat het mooi goudbruin kleurt.

Stap 4: Burgers bouwen

Burgers bouwen blijft leuk, je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Ik roosterde twee sneetjes brood en deed wat sla, féta, augurk en curry op de bietenburger. Misschien niet een combinatie die iedereen lekker vind, maar ik vond het heerlijk!

Krokante bietenburger

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *