Havermout, ik hou ervan. Maar dan liever niet op de traditionele wijze, bereid in een pannetje met melk of water. Met havermout kun je zo veel meer! Eet ik doordeweeks het liefst overnight oats, vind ik het in het weekend juist leuk om eens wat anders te maken met havermout.
Als je op internet zoekt op recepten met havermout valt het op dat er bijna altijd banaan aan toegevoegd wordt. Best lekker, maar liever niet elke dag. Daarom ben ik zelf maar eens aan het experimenteren geslagen. Deze havermout pannenkoek is een erg lekker, volwaardig ontbijt met ingrediënten die je eigenlijk altijd wel in huis hebt.
Wat heb je nodig voor deze havermout-pannenkoek?
- 1 ei
- 5 lepels havermout
- 100 ml melk (ik gebruik zelf sojamelk)
- kaneel
- 1 appel
- een handje gewelde rozijnen
Hoe bereid je de pannenkoek?
- Kluts het ei los met een vork en roer de melk, de havermout en de kaneel erdoor. Zelf gebruik ik aardig wat kaneel, maar je kunt zoveel toevoegen als jezelf lekker vindt.
- Verhit wat boter of olie in een kleine koekenpan en doe het beslag in de pan. Het wordt best een dikke pannenkoek, maar dat is juist de bedoeling.
- Bak de pannenkoek aan beide kanten
- Snij de appel in stukjes
- Bak de appel en de rozijnen ook even in de koekenpan
- Serveer de appel en de rozijnen op de pannenkoek en garneer dit met wat extra kaneel.
Als je van wat meer zoetigheid houdt kun je aan het eind ook wat basterdsuiker of honing op de pannenkoek doen.
Tip: Omdat het een dikke pannenkoek is kan het wat lastig zijn om de panenkoek om te draaien. Ik gebruik altijd een plankje als hulpmiddel. Houdt het plankje op de pan, draai het geheel om zodat de pannenkoek op het plankje komt te liggen, en schuif de pannenkoek weer in de pan.
Pingback: Overnight oats met fruit, een lekker makkelijk havermoutontbijt