Overnight oats

Mijn favoriete dagelijkse ontbijt zijn overnight oats! Ik hou van een havermout, maar van de standaard warme versie uit een pannetje wordt ik gewoon niet zo blij. In het weekend vind ik het lekker om pannenkoeken, pancakes of mugcakes te maken, maar doordeweeks ga ik graag voor lekker makkelijk. En deze overnigh toats zijn ook nog eens lekker fris!

De naam zegt het al: overnight oats is havermout wat een nachtje heeft gestaan. De basis bereid je dus de avond van te voren. En dat bereiden stelt echt niets voor. Ik gebruik hier ongezoete sojamelk voor, maar het kan ook met andere soorten melk. Sojamelk maakt het wel een stuk zachter een vind ik daarom het lekkerst.

Hoe bereid je deze overnight oats?

Vul je ontbijtbakje met havermout. Voeg de sojamelk toe totdat alle havermout goed onder de sojamelk staat. Om het extra lekker en wat zachter te maken kun je ook een halve geprakte banaan toevoegen. Dek het bakje af en plaats dit in de koelkast.

De volgende ochtend voeg je gesneden fruit naar keuze toe. Als de diepvriesfruit gebruikt kun je dit ’s avonds toevoegen.

Enkele lekkere fruitcombinaties:

  • Een halve mango en een kiwi
  • Frambozen een blauwe bessen
  • Appel, rozijnen (geweld) met kaneel

Overnightoats met frambozen en blauwe bessen

One Comment

  1. Pingback: Bananasplit met stukjes walnoot en chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *