Frosé: cocktail van rosé en aardbeien

Oke, ik geef toe: dit is niet mijn recept. Vriend heeft deze cocktail gemaakt. En oh ja, het is ook niet zijn recept. Maar het plaatje is leuk en ik wilde het graag met jullie delen. Want recepten met alcohol erin zijn de beste als je het mij vraagt. Begin op donderdag met het invriezen van de rosé, dan heb je in het weekend je frosé.

Wat er fout kan gaan? Je kunt er te veel wodka in doen, dan wordt het wel een scherpe cocktail. En het is lastig om hem goed slushy te maken. Neem rosé met wat minder alcohol zodat die beter bevriest. Of kies ervoor om wat gewoon ijs erbij te mixen. De frosé op de foto was net niet ijzig genoeg, maar wel lekker.

Frosé met aardbeien

Ingrediënten voor frosé

(voor vier grote glazen)

400 milliliter rosé
60 milliliter wodka
300 gram aardbeien (mag ook uit de diepvries)
2 theelepels suiker
2 eetlepels grenadine

Stap 1: bevries de rosé

Doe de rosé in een ijsblokjeshouder of een ijsblokjeszak. Leg in de vriezer, en geef het minimaal een dag om te bevriezen.

Stap 2: in de mix

Haal de rosé uit de blokjes en doe ze samen met de aardbeien, wodka, suiker en grenadine in de keukenmachine of blender. Je frosé is klaar. Je mag nu drinken, stap 3 is facultatief.

Stap 3: garneer

Maak hem mooi: snijd een aardbeitje in aan de onderkant en zet hem op je glas. Een limoentje kan ook geen kwaad. En maak een mooie foto van je frosé!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *