Frozen yoghurt met aardbeien en pure chocola

Frozen yoghurt kan eigenlijk altijd. Als lekker fris toetje of als tussendoortje ergens in de loop van de dag. Het is dat het tweeëneenhalf uur kost om deze frozen yoghurt te bereiden, anders zou je hem zelfs als ontbijt kunnen eten. Frozen yoghurt is onwijs lekker en fris. En voor degene onder ons die aan het lijnen zijn: er zitten en stuk minder calorieën in dan in een gemiddeld ijsje.

De eerste keer dat ik frozen yoghurt maakte gebruikte ik een light versie van de Griekse yoghurt. Dit ging nogal kristalliseren, wat ik probeerde op te lossen door er met de staafmixer door te gaan. Doe dit vooral niet! Mijn vriend noemde het resultaat unfrozen yoghurt.. Al het werk voor niets dus.

Wat heb je nodig?

Voor de frozen yoghurt

  • 1 kilo Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 theelepels vanilleessence

Uit een kilo frozen yoghurt haal je ongeveer vijf porties. Het is het lekkerste om het meteen op te eten, omdat het anders hard wordt. Wil je minder frozen yoghurt pas dan de hoeveelheden aan.                                                                                                             

Voor de aardbeiensaus

  • 150 gram aardbeien (mag uit de diepvries)
  • 2 eetlepels poedersuiker

Als topping

  • Pure chocola, in stukjes gehakt
  • Verse aardbeien, in vieren gesneden

Hoe bereid je deze frozen yoghurt?

Begin tweeëneenhalf uur van te voren met het bereiden van het ijs. Meng de yoghurt met de suiker en de vanille essence in een platte schaal. Dek de yoghurt af met vershoudfolie. Zorg dat er geen lucht tussen de yoghurt en de folie zit, dan gaan het ijs kristalliseren. Zet het ijs in de vriezer een roer het ijs elke 45 minuten goed door met een vork. Na tweeëneenhalf uur is het ijs klaar.

Maak de aardbeiensaus ruim van te voren zodat deze goed kan afkoelen. Verhit en laagje water in een pannetje samen met de aardbeien. Maak op smaak met poedersuiker een laat het goed doorkoken. Mix het glad met een staafmixer en laat de saus goed afkoelen.

Schep eerst het ijs en vervolgens de saus en de aardbeien in een glas of kom. Garneer dit met de gehakte chocola.

Eet smakelijk!

Frozen yoghurt met aardbeien en chocola

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *