Mager cacao-vanillekwarktaartje met frambozen en crueslibodem

Het voelt niet helemaal eerlijk: dit taartje als ontbijt. Maar het mag. Écht. Deze kwarktaart is ontbijtproof. Maak ze in kleinere porties, of neem een kleine springvorm en neem elke ochtend een stuk. Je kan het van tevoren maken, maar denk eraan dat je het na drie dagen beter weg kunt gooien. Red je het niet, dan kan je het altijd als toetje eten.

Het grootste risico uit dit recept is dat je er te veel cacao aan toevoegt. Cacao droogt uit, en aangezien in het vanilledeel geen cacao zit wordt de structuur heel verschillend. In mijn taartje had iets minder cacao gekund, maar de smaak was goed!

Kwarktaartje cacao vanille cruesli

Ingrediënten

150 gram cruesli met rood fruit
25 gram roomboter
15 gram honing

500 milliliter magere kwark
200 milliliter crème fraîche
3 gelatineblaadjes
1 theelepel vanille-essence
3 eetlepels honing
3,5 eetlepels cacao

Stap 1: de bodem in de mix

Doe de crueli in de keukenmachine. Als je die niet hebt kan je het ook in een (diepvries)zak doen en fijn maken met een deegroller. Maar een keukenmachine is wel handig. Smelt roomboter in de magnetron (45 seconden op 600 watt, of zo lang als het nodig is). Doe de boter bij de cruesli samen met de honing. Hoe je het taartje ook wil maken, vet de vorm in met boter. Ik heb een ronde mal gebruikt en die op een schoteltje gezet. Maar je kunt ook een springvorm gebruiken. Doe de bodem in de vorm en druk het goed plat. Zet in de koelkast om te laten afkoelen.

Stap 2: maak de kwark onweerstaanbaar

Leg de gelatineblaadjes ongeveer 10 minuten te weken in koud water. Doe de kwark en crème fraîche in de keukenmachine. Als je die niet hebt is het ook prima om een kom met een spatel of garde te gebruiken. Doe de vanille-essence en de honing bij het kwarkmengsel. Vul een glas met een klein laagje heet water en doe de gelatine erin en roer. Je hebt nu een best wel vies gelatinemengseltje. Gooi dat bij je kwark en zet de keukenmachine weer aan. Je hebt nu je vanillemengsel klaar. Neem de helft van de kwark, doe in een andere kom en voeg de cacao toe door een zeef. Roer het er goed doorheen.

Kwarktaartje laagjes

Stap 3: dubbeltaart

Haal de vorm uit de koelkast en vul eerst met een laag cacaokwark, daarna de vanillekwark. Zet je taartje een nachtje afgedekt in de koelkast.

Stap 4: maak je kwarktaart mooi

Je taart is nu opgestijfd, je kunt ontbijten. Garneer de taart met wat frambozen en gehakte amandelen. En voel je speciaal!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *