Nacho’s met gehaktsaus, bonen en mais

Een lekkere schaal nacho’s als avondmaaltijd? Kan best! Lekker voor een luie avond op de bank. Om te vieren dat het weekend is begonnen bijvoorbeeld. Door een gehaktsaus, bonen en mais toe te voegen upgrade je je nacho’s van snack naar serieuze maaltijd.

Wat heb je nodig voor deze nacho’s met gehaktsaus, bonen en mais?

Voor twee personen.

  • 1 zak nacho’s (naturel)
  • 300 gram gehakt (naar keuze)
  • 1 scheut gezeefde tomaten
  • 1 halve rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode puntparika
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje edamme bonen
  • 150 gram cheddar kaas

Hoe maak je deze nacho’s met gehaktsaus, bonen en mais?

Verwarm de over op 200 graden. Snij de peper en de knoflook fijn en bak deze kort aan in een hapjespan met een beetje olijfolie. Voeg ook het gehakt toe en bak dit tot het bijna gaar is. Voeg een scheut gezeefde tomaten toe en verwarm dit even mee. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Snij de paprika in repen en snij of schaaf de kaas.

Nu kun je beginnen met het opmaken van de schalen. Ik heb per persoon een schaaltje opgemaakt, maar je kunt natuurlijk ook samen van een schaal eten. Begin met een flinke laag van de gehaktsaus, gebruikt hier ongeveer twee derde van de saus voor. Vervolgens leg je hier ook weer twee derde van de nachos op. Verdeel hier royaal de puntpaprika, de mais, de bonen en als laatste ook de kaas over. Hou van alles een beetje apart voor de bovenste laag. Verdeel de rest van de saus in delen over de nachos en maar het geheel af met de rest van de ingrediënten.

Plaats de schaal in de oven. Als de kaas goed gesmolten is is het gerecht klaar. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.

Eet smakelijk!

nachos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *