Elke minuut die ik ’s ochtends langer in bed kan blijven liggen in er één. En die minuut is voor mij heel waardevol. Daarom houd ik niet van ontbijtjes die veel tijd kosten. Overnight oats of mugcakes zijn dan perfecte ‘snelle ontbijtjes’. Ik houd wel van een beetje variatie dus deed ik wat nieuwe ideetjes op op Pinterest. En toen kwam ik iets tegen wat er heel aantrekkelijk uitzag: bananasplit.
Er zijn talloze varianten van de bananasplit. Aangezien ik ‘m als ontbijt eet, ging ik voor een gezondere variant. Ik maakte ‘m met wat ingrediënten die ik toevallig in huis had.
Wat heb je nodig voor de bananasplit?
Nou, eigenlijk heel weinig, namelijk:
- 1 banaan
- (magere) kwark
- walnoten
- chocolade
Hoe maak je de bananasplit?
Je snijdt de banaan in de lengte door midden en legt deze op een bord of in een schaaltje. Tussen de twee helften banaan schep je wat kwark. De twee helften banaan leunen als het ware nu tegen de banaan aan waardoor het geheel blijft liggen. Hierover strooi je wat stukjes walnoot. Smelt tot slot wat chocolade in de magnetron en verdeel dit over de bananasplit.
Ga jij, net als ik, ook voor ‘snelle ontbijtjes’? Of neem jij graag de tijd voor een uitgebreid ontbijt?