Dit smulbrood is zo makkelijk te maken dat ik het bijna geen recept durf te noemen. Maar lekker is het wel. Als brood voor bij de soep, als bijgerecht tijdens een diner of gewoon als lekker hapje.
Wat heb je nodig voor dit smulbrood?
- 1 groot brood met harde korst
- 200 gram Zwitserse raclette
- 100 gram boter
- 2 tenen knoflook
- 1 sjalot
- 30 gram verse peterselie
- peper
Stap 1: Brood snijden en vullen met kaas
Snij het brood van twee kanten tot bijna onderaan in, pas op dat je het brood niet helemaal door snijdt. Zo krijg je een patroon van kleine vierkante partjes die aan de onderkant nog wel vast aan het brood zitten. Snij de raclette in dunne plakken en vul het brood hiermee, zorg dat het mooi verdeeld is.
Stap 2: Kruidenboter maken
Nu gaan we een soort gesmolten kruidenboter maken. Hak de knoflook heel fijn of pers deze. Snij de sjalot en de peterselie fijn. Smelt de boter in een pannetje met knoflook en de sjalot en voeg ook wat peper toe. Verwarm dit mengsel even door en haal je pan van het vuur. Nu roer je ook de peterselie door het mengsel. Giet het mengsel over het brood heen en zorg dat het goed tussen de sneden loopt.
Stap 3: Smulbrood afbakken en opeten
Doe het brood een kwartier in de over op 180 graden. Als de kaas goed gesmolten is, is het smulbrood klaar. Eet smakelijk!