Zelf pesto maken

Pesto kun je natuurlijk gewoon kopen in de supermarkt, maar zelfgemaakte pesto is echt vele malen lekkerder! En zelf pesto maken is ook nog eens heel makkelijk.

Ingrediënten om zelf pesto te maken

Het enige wat je nodig hebt zijn de blaadjes van één basilicumplantje, 40 gram Parmezaanse kaas, een handje pijnboompitten, peper, zout, goede olijfolie (extra vergine) en een teentje knoflook (kun je eventueel ook weglaten).

Hoe maak je zelf pesto?

Begin met het roosteren van de pijnboompitjes in een droge pan. Dit is ook meteen het enige wat er mis kan gaan aan dit recept. Pijnboompitten branden makkelijk aan, blijf dus bij je pan en roer ze regelmatig om. Laat de pitjes afkoelen op een keukenpapiertje.

Hak de basilicumblaadjes met de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en een scheut olie fijn. Hiervoor kun je een vijzel, een staafmachine of een hakmolentje gebruiken. Voeg net zo lang olijfolie toe tot je een smeuïge massa hebt. Om het lekker op smaak te brengen voeg je ook peper, zout en eventueel knoflook toe. Ik vind dat je pesto ook prima zonder knoflook kunt maken, maar het is maar net wat jij het lekker vindt.

Het belangrijkste is dat je blijft proeven terwijl je ingrediënten toe voegt. Zelf gebruik ik vrij veel Parmezaanse kaas omdat ik vind dat dat de pesto lekker romig maakt. Zolang je gewoon blijft proeven en ingrediënten blijft toevoegen totdat jij de pesto perfect vindt, kan het niet mis gaan!

Heerlijk op een stokbroodje, toastje of bijvoorbeeld in deze salade met avocado en gerookte kip.

zelf gemaakte pesto

One Comment

  1. Pingback: kalkoenrollade met pesto en zongedroogde tomaatjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *