Monchoutaart met pepernoten

De sinterklaastijd is voor mij altijd al een geweldige tijd geweest. Ik hou van het feest, de intochten en de bezoeken waar ik zelf geschminkt en al aan mee doe; de familietraditie om elk jaar met dezelfde gezinnen samen lootjes te trekken en niet te vergeten: het eten! Pepernoten, chocoladeletters en de zelfgemaakte speculaas van mijn moeder (sorry, geheim recept).

Die pepernoten kun je natuurlijk gewoon op eten, maar je kunt ze ook gebruiken in andere baksels. Zo maakte ik deze pepernotenmonchoutaart. Erg lekker met een kop warme chocolademelk op de bank of tijdens pakjesavond natuurlijk!

Wat heb je nodig voor deze pepernotenmonchoutaart?

  • 250 gram kruidnoten
  • 100 gram boter
  • 200 gram MonChou
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 8 gram vanillesuiker
  • 100 gram witte basterdsuiker

En voor de garnering:

  • Truffelkruidnoten
  • Chocoladekruidnoten
  • Pure chocola

Hoe maak je deze pepernotenmonchoutaart?

Begin met het maken van de bodem. Bekleed de bodem van je bakblik met bakpapier. Hak de kruidnoten fijn met een hakmachientje of met een keukenmachine of leef je uit met een deegroller. Smelt de boter meng dit met de gehakte kruidnoten. Verdeel het mengsel over de bodem van je bakblik en druk dit goed aan met een lepel. Zet het bakblik in de koelkast.

Terwijl de bodem hard wordt in de koelkast kun je verder met het monchoumengsel. Voor een zo glad mogelijk mengsel is het belangrijk dat je de monchou met de suiker goed prakt tot een glad geheel, meng hier ook de vanille suiker door. Klop de slagroom stijf met de klopfix. Roer nu de monchou en de slagroom voorzichtig door elkaar met een spatel. Verdeel het mengsel over de peperkruidnootbodem en zet het bakblik terug in de koelkast.

De taart is het lekkerst als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan, heb je hier geen tijd voor laat hem dan in ieder geval een paar uur opstijven.

Voor de garnering hak je wat pure chocolade in kleine stukjes en hak je de chocoladekruidnoten in vieren. Versier de buitenste cirkel met truffelkruidnoten en strooi de chocola en de chocoladekruidnoten over het gebied binnen de cirkel.

Smullen maar!

pepernotenmonchoutaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *