Salade met kip en avocado

Deze salade met gerookte kip en avocado is geïnspireerd door een heerlijke salade die ik ooit in een lunchroom at. Met een eigen twist uiteraard. Het is vrijwel onmogelijk dat dit een misbaksel wordt. Gewoon een kwestie van het mengen van de juiste ingrediënten. Voor deze salade heb je nodig 1 …

Havermout-pannenkoek met appel en rozijnen

Havermout, ik hou ervan. Maar dan liever niet op de traditionele wijze, bereid in een pannetje met melk of water. Met havermout kun je zo veel meer! Eet ik doordeweeks het liefst overnight oats, vind ik het in het weekend juist leuk om eens wat anders te maken met havermout. …

Hoe bereid ik mosselen?

Ik houd dus ontzettend van mosselen, maar voordat ik ze zelf ging koken wist ik niet waar ik aan begon. Het is nogal een klusje om erachter te komen hoe je mosselen bereidt. Daarom heb ik een artikeltje geschreven en twee video’s gemaakt over de voorbereiding van mosselen. Na de …

Gevulde kip met spek, champignons en salie

Je zou het niet verwachten met zo’n recept, maar eigenlijk is het een heel goede voor de luie kok zonder kinderen. Een hele kip kan je met z’n tweeën namelijk nooit in één keer op. Je kunt de rest de volgende avond eten, maar als je jezelf niet kunt inhouden …

Zelf pesto maken

Pesto kun je natuurlijk gewoon kopen in de supermarkt, maar zelfgemaakte pesto is echt vele malen lekkerder! En zelf pesto maken is ook nog eens heel makkelijk. Ingrediënten om zelf pesto te maken Het enige wat je nodig hebt zijn de blaadjes van één basilicumplantje, 40 gram Parmezaanse kaas, een …

Kaasomeletjes met chilivlokken

Kaas! Kaas en ei. En een beetje zout en peper erbij. Meer is het eigenlijk niet. Ik was eigenlijk nooit zo gek op ei, maar sinds ik naar Sri Lanka ben geweest (elke ochtend ei) en ik koolhydraatarm eet (je kan bijna alles met ei) eet ik zo tien eieren …