Monchoutaart met pepernoten

De sinterklaastijd is voor mij altijd al een geweldige tijd geweest. Ik hou van het feest, de intochten en de bezoeken waar ik zelf geschminkt en al aan mee doe; de familietraditie om elk jaar met dezelfde gezinnen samen lootjes te trekken en niet te vergeten: het eten! Pepernoten, chocoladeletters …

Blueberry muffins met knapperige topping

Soms heb je traktatie nodig juist als er even niets te vieren valt. Deze supersnelle blueberry muffins heb ik een keer gebakken op een ochtend dat ik écht liever door wilde slapen. Samen met mijn twintig medestudenten waren we al twee weken non stop nieuwsdiensten aan het draaien. Maar echt. …

Gerookte tartaar van de barbecue

Oké de zomer is dan wel voorbij, maar dat wil echt niet zeggen dat je, je barbecue in een hoekje in de schuur moet laten staan tot volgend jaar! Bij ons wordt de barbecue het hele jaar door gebruikt om lekkere stukken vlees te bereiden, pizza’s op te bakken en …

Havermout met appelcompote en pecannoten

Zodra het kouder wordt buiten en de blaadjes van de bomen vallen lijkt mijn liefde voor warme gerechten met appel en kaneel ineens nog groter. Nadat ik een partij appels had gekregen en hier appelcompote van gemaakt had, besloot ik dat ik deze appelcompote ook wel bij mijn ontbijt kon …

Kippengehaktballen in tomatensaus

Kippengehakt had ik nog nooit gegeten voordat ik dit gerecht voor het eerst maakte, dat ik deze eerste keer het gehakt ook nog zelfs maakte lijkt misschien wat ambitieus. Mijn collega Moh tipte mij deze kippengehaktballen in tomatensaus en deze tip geef ik graag door. Wat een verschrikkelijk lekker gerecht …

American pancakes met karamelsaus

Dit. Wil. Je. Geloof me nou maar. Dit. Is. Lekker. Ik stond vanmorgen op en bedacht ineens dat ik eens American pancakes wilde bakken. Ik heb een recept opgezocht en uiteindelijk (natuurlijk) een beetje aangepast. Mijn pancakes zijn gezoet en ik serveer ze niet met maple syrup, maar met mijn …

Bananasplit met stukjes walnoot en chocolade

Elke minuut die ik ’s ochtends langer in bed kan blijven liggen in er één. En die minuut is voor mij heel waardevol. Daarom houd ik niet van ontbijtjes die veel tijd kosten. Overnight oats of mugcakes zijn dan perfecte ‘snelle ontbijtjes’. Ik houd wel van een beetje variatie dus deed ik wat nieuwe …

Zelf pastadeeg maken

Als je eenmaal zelfgemaakte pasta gewend bent, wil je eigenlijk niet anders meer. Ja, je moet even investeren in een goede pastamachine en je moet er tijd voor (willen) maken. Ik wil niet zeggen dat ik altijd mijn pasta zelf maak. Het kost nou eenmaal meer moeite dan gedroogde pasta. Maar …