Salade met kip en avocado

Deze salade met gerookte kip en avocado is geïnspireerd door een heerlijke salade die ik ooit in een lunchroom at. Met een eigen twist uiteraard. Het is vrijwel onmogelijk dat dit een misbaksel wordt. Gewoon een kwestie van het mengen van de juiste ingrediënten.

Voor deze salade heb je nodig

  • 1 rijpe avocado
  • gerookte kip
  • een stuk komkommer va ongeveer 10 cm
  • ongeveer 40 gram rucola melange
  • 6 cherrytomaatjes
  • een handje pijnboompitten
  • 3 theelepels pesto, eigengemaakte pesto is natuurlijk het lekkerste
  • een beetje Parmezaanse kaas als garnering

Hoe bereid je deze salade?

  1. Halveer de cherrytomaten en bak ze kort in een beetje olie, ik gebruik hiervoor een grillpan.
  2. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge pan, pas op dat ze niet aanbranden.
  3. Snij met een kaasschaaf de komkommer in dunne plakken.
  4. Snij de avocado tot de pit rondom door en trek de helften uit elkaar. Verwijder de pit en en schep met een lepel het vruchtvlees in één stuk uit de schil. Snij het vruchtvlees in plakken.
  5. Snij de gerookte kip in plakken.
  6. Meng alle ingrediënten en garneer de salade met de pijnboompitten, de pesto en de Parmezaanse kaas.

Salade met avocado2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *