Havermout met appelcompote en pecannoten

Zodra het kouder wordt buiten en de blaadjes van de bomen vallen lijkt mijn liefde voor warme gerechten met appel en kaneel ineens nog groter. Nadat ik een partij appels had gekregen en hier appelcompote van gemaakt had, besloot ik dat ik deze appelcompote ook wel bij mijn ontbijt kon eten. Met havermout natuurlijk. En nu eet ik de hele week al niets anders meer dan deze havermout met appelcompote en pecannoten. Als ontbijt dan.

Wat heb je nodig voor deze havermout met appelcompote en pecannoten?

  • 4 eetlepels appelcompote
  • 2 kopjes soyamelk (of andere melk)
  • 1 kopje havermout
  • 2 handjes rozijnen
  • flink wat kaneel, naar smaak
  • 1 handje pecannoten

Bereiding van deze havermout met appelcompote

Doe de havermout met de melk en de kaneel in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Laat het een minuut of vijf doorkoken tot het een dikker samenhangend geheel is. Roer nu ongeveer twee en een halve lepel appelcompote en een handje rozijnen door de havermout en verwarm dit even mee. Proef of het goed op smaak is en voeg eventueel extra kaneel toe.

Schep de havermout op een bord of in een kom. Leg de rest van de appelcompote bovenop de havermout. Garneer het met de rest van de rozijnen, de pecannoten en nog wat kaneel.

Eet smakelijk!

havermoot-met-appelcompote3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *