Bananabread muffins met appel, walnoten en dadel

Bananabread is denk ik toch wel een van mijn favoriete baksels van de laatste tijd. Elk moment van de dag is er wel een excuus te verzinnen bananabread te eten. Bijvoorbeeld als ontbijt, het is toch brood? Of ’s avonds bij de koffie, het smaakt naar cake. En zo zijn er nog wel wat redenen te verzinnen. Daarnaast kun je eindeloos variëren met de ingrediënten. Houd je van zoet, dan voeg je bijvoorbeeld dadels of rozijnen toe. Houd je van crunch dan voeg je noten toe. Ik maak het liefst mijn bananabread in muffinvormpjes. Dat vind ik makkelijk doseren en is handig om mee te nemen.

Wat heb je nodig voor de bananabread muffins (12 stuks)?

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram speltmeel
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • Een handje walnoten
  • Een handje rozijnen
  • 6 dadels
  • 1 appel
  • 1 theelepel bakpoeder

Hoe maak je het de bananabread muffins?

Verwarm je oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen en dadels in een bakje warm water. Dan worden ze lekker zacht en sappig. Prak de bananen met een vork tot een smeuig en glad mengsel. Voeg de eieren toe aan het bananenmengsel en roer het een tijdje door tot de eieren en de bananen goed met elkaar zijn vermengd. Meng de bakpoeder door het speltmeel en voeg dit beetje voor beetje toe aan het banaan-ei mengsel. Zorg ervoor dat je geen klontjes in je beslag hebt. Haal de rozijnen uit het water en dep deze droog. Voeg deze toe aan het beslag. Haal ook de dadels uit het water, dep deze droog en snijd samen met een appel en de walnoten in kleine stukjes. Voeg de dadel-, walnoot- en appelstukjes toe aan het beslag. Voeg nog een flinke theelepel kaneel toe en roer het geheel even door. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en doe de muffins voor ongeveer 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Bij mij worden recepten met speltmeel nog wel eens een beetje droog, maar door de combinatie met appel, rozijnen en dadels zijn deze muffins alles behalve droog.

Welke ingrediënten voeg jij het liefst toe aan bananabread?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *